Kolozsvár-Felsővárosi Református Egyházközség HU  RO  EN
FőoldalMenüPresbitériumLelkipásztorokTemplomunkrólGyülekezetünkrőlGyülekezeti Életünk· Agapé Öregotthon· Bibliaórák· Ifi Blog· Gyermekeink· Gyülekezeti diakónia· Istentiszteleti idők és alkalmak· Kakasos IFI· Kórus· NőszövetségHírekEseményekKépgalériaElérhetőségHangtárTemplomjavítás

Kolozsvár-Felsővárosi Református Egyházközség

Kórus

Lélekformáló erő

 

„Mily gyönyörűség íme lásd, amikor az atyafiak együtt muzsikálnak!
Ott van az áldás hiszed-é?“


Sokféle értelme van ennek a szónak: énekkar. Jelenthet rajongva szeretett közösséget, lefitymált fe­les­leges idõtöltést és semmi mással nem pótolható szellemi táplálékot, lelki élményt.
A gyülekezeti énekkar: közösség a közösségben.
A gyülekezet aktív magja, akik adják a szabadidejü­ket és cserébe megfizethetetlen ajándékot kapnak: énekes szószólójává válhatnak Isten igéjének.
Isten iránti hálával jelentem, hogy sikerült együtt maradni ebben az esztendõben is. Énekkarunk fõ szolgálati alkalmai az istentisztelet, ezért a mûválasztás is többnyire énekes-könyv centrikus.
Két alkalommal szolgáltunk más gyülekezetben: a tavasz folyamán a kerekdombi gyülekezetben és május végén a kányádi gyülekezetben Sógor Géza volt lelkipásztorunk beiktatóján. Részemrõl kitartást kívánok a meglévõ tagoknak és ugyanakkor buzdítani, bátorítani szeretném gyülekezetünk énekelni tudó tagjait az együtt éneklésre.
Legyen Istené a dicsõség!

Kovács Réka
kántor

KórusKórusKórusKórus
© 2009 - KFRE Kolozsvár, Moţilor 84 szám  |  kakasos@kakasos.ro Wikimapia