Kolozsvár-Felsővárosi Református Egyházközség HU  RO  EN
FőoldalMenüPresbitériumLelkipásztorokTemplomunkrólGyülekezetünkrőlGyülekezeti Életünk· Agapé Öregotthon· Bibliaórák· Ifi Blog· Gyermekeink· Gyülekezeti diakónia· Istentiszteleti idők és alkalmak· Kakasos IFI· Kórus· NőszövetségHírekEseményekKépgalériaElérhetőségHangtárTemplomjavítás

Kolozsvár-Felsővárosi Református Egyházközség

Kakasos IFI

 

"Az ifjaknak ékessége az ő erejök; és a véneknek dísze az ősz haj."
Péld 20,29

Gyülekezetünk ifjúsági élete nemcsak a vasárnap délelõtti istentiszteleti alkalomra korlátozódik. A keddi bibliaóra és kórus, gyermekmunka, nõszövetségi és presbiteri alkalmak mellett mûködik az ifjúsági csoportunk is.
Lehet, hogy más szemüveggel látjuk a világot, másak a szokásaink, de a nálunk idõsebb test­vé­rek­kel együtt kívánjuk „kõsziklára építeni házunkat“, életünket, gyülekezetünket.
Rendszeresen, hetente egyszer, bibliaórára hív bennünket az Isten, és hívása nem marad válasz nélkül. Vasárnaponként a 17 órai gyülekezõ elcsendesedés, majd 18 órai istentisztelet nyitja meg alkalmunkat. Az igehirdetés után hátravonulunk termünkbe, ahol együtt énekelünk, beszélgetünk a hit dolgairól: néha vitatkozunk, máskor tehetetlenül hallgatunk, nem tudva hozzászólni egy-egy témához. Ima után, rövid gyûlést tartunk, és különbözõ aktivitásokat szerve­zünk. Az ifis életet nem szorítjuk be a templom vagy az ifiterem négy fala közé, hanem a hétköznapokat is felhasználjuk az együttlétre, sportolásra, színdarab szövegének gyakorlására, a közösségi szolgálatra.
Tudjuk, hogy néha a fiatalos világképünk érthe­tetlen az idõsebb gyülekezeti tagok számára, de ugyanakkor tudjuk, hogy elfogadnak így, ahogy vagyunk, és nem kívánnak kirekeszteni a gyülekezeti életbõl. Ezúttal külön megköszönném az ifi nevében a második adventi gyülekezeti alkalmat, amikor is „találkozhattunk hitben: idõsek-ifjak“.            
Élményteljes estben volt részünk, köszönjük!
Idén a Kolozsvári Ifisek Színjátszó Találkozójának szervezõi voltunk, de emellett színdarabbal is tudtunk szolgálni a jelenlevõknek és tettük ezt harmadik helyet nyerve. A nyári tábor, bibliavetélkedõ, ifis hétvége, kátésok bevonása a csoportba, gyermekmunkában való részvételünk, az algyógyi tábor, a sporttevékenységek és minden egyes bibliaóra örök emlék marad számunkra.
Szívünkben hálával mondhatjuk, hogy egy igen emlékezetes esztendõt zárunk hamarosan, de elõtte készen állunk megünnepelni a Karácsony rejtélyét.

Márton István
ifjúsági vezető
 

Kakasos IFI

Kakasos IFIKakasos IFIKakasos IFIKakasos IFIKakasos IFIKakasos IFIKakasos IFIKakasos IFI

© 2009 - KFRE Kolozsvár, Moţilor 84 szám  |  kakasos@kakasos.ro Wikimapia